Friday, January 21, 2011

Bye bye Sydney, hello Melbourne!

Efter 11 dagar i Sydney har vi nu flygit söderut, närmare bestämt till Melbourne. Verkligen en helt fantastisk stad så här efter en dag och två nätter. Vi bor hos Tom som Elin träffade när hon var i Argentina. Igår hade Tom tagit en dag ledigt från jobbet så det blev stadsvandring bland mysiga caféer, in i goa retro butiker och lite sevärdheter där mellan. Emma hittade för övrigt ett par solglasögon (äntligen) och de är lila!
Gårdagskvällens aktiviteter bestod av middagslagning från vår sida, (det är väl det minsta man kan göra när man får bo hos någon?) och sedan bar det av ner mot city för att utforska Melbourne's musikliv tillsammans med Tom och hans vänner. En härlig kväll på ett skönt hak vid namn Ding Dong, med 3 band som stod för underhållningen och en del avslutande dans. Vi passade såklart på att få bugga loss lite så fort vi hittade en takt som funkade. Bugg till R'nB - FTW!

---------------
Något som också går att nämna är den stora skillnaden mellan Sydney och Melbourne. Sydney är verkligen den typiska turiststaden, lite sådär allmän med sevärdheter, båtturer, guidade turer och så vidare. Helt enkelt ganska mainstream. Melbourne däremot är Sydney's totala motsats. Här står kultur och musik i fokus och det märks redan vid första anblicken. Det är inte bara mentaliteten som skiljer städerna åt utan även utseendet. Melbourne kantas av små mysiga gator och gränder med mängder av små söta caféer och butiker, varav second hand-affärer dominerar, medans Sydney's affärer passar in i vilket stort shoppingcentrum som helst. Vi älskade Sydney, men vi älskar Melbourne minst lika mycket. Omväxling förnöjer helt enkelt.

Dagen igår var en helt fantastisk sommardag här nere i Melbourne, och enligt prognoser skulle vädret vara minst lika bra idag. Skönt sa vi och tyckte inte att det gjorde så mycket att vi slösade bort en perfekt stranddag i centrum.... helt tills vi vaknade i morse och solen sken med sin frånvaro... Vår vanliga tur helt enkelt. Men vi tar det hela med en klackspark och beger oss ner mot stranden ändå, man vet ju aldrig - solen kanske kommer fram idag med? :)

Kärlek från retrostaden!
Elin & Emma

No comments: