Sunday, January 9, 2011

Gatuartistdebut i Sydney

Vilken härlig dag vi har haft! Solen har visat sig hela dagen och vi har haft vår husvärd, Kal, som vår personliga guide i Sydney. (Oh, för er som inte vet det så Couchsurfar vi, vilket innebär att vi bor på random peoples soffor/extrasängar och har det fantastiskt bra!) Det blev sovmorgon men sen blev det buss in till city. Där startade vi med en promenad till operahuset, efter en hel fotoshoot så blev det ett glas vin i solen innan vi fortsatte vår promenad utmed hamnen.

Någonstans där fastnade vi vid en gatushow och Elin lyckades såklart bli uppraggad till att bli "volunteer" i showen, vilket innebar att en man i lackkallingar och knästrumpor skulle göra diverse akrobatiska övningar över henne och 3 till utvalda "frivilliga". (Se diverse bilder som kommer upp på facebook så småningom).
Ännu lite mer sightseeing hanns med efter detta spektakel innan vi for till mataffären för nödvändiga inköp till kvällens "sticky cake"-bakning. Yep, ni gissade rätt - vi gör kladdkakan internationell och so far har det gått smooth!
Ikväll har vi alltså bakat kladdkaka som i bjudit Kal på, men vi har även blivit bjudna på indisk mat som Kal fixat till, då han är från Indien ursprungligen så har han även lärt oss hur man äter mat med händerna (ENDAST höger hand såklart, vänstern används till andra aktiviteter) sittandes på golvet. En fantastisk kväll helt enkelt!

Gårdagen, som också var ankomstdagen, spenderades på stranden. Efter ca 35 timmares resa och nästan ingen sömn var vi inte helt i form men smarta nog att inse att det inte var en smart idé att somna på stranden i Australien's extremt starka sol, så vi förflyttade oss ganska snart in under ett träd i närheten och somnade väl i princip lika fort som ögonlocken stängdes. Någon timme senare när vi hade vaknat till liv igen, begav vi oss mot vad vi trodde var city. Det visade sig dock att bussen vi hoppade på bara gick ca 3 hållplatser innan den resan var slut och vi insåg att vi var tvugna att hoppa på en buss som gick åt motsatt håll för att komma dit vi ville. Förvirrade? Vi? NÄÄÄÄÄ....

Imorgon ska vi ut på morgonpromenad, det blir Kingsford-Coogee-Bondi. Om vädret tillåter så stannar vi sen på Bondi Beach och försöker bättra på brännan lite. :)

Vi har det bra. Vi älskar Australien. Och än så länge saknar vi er inte så jättemycket. ;)

Kärlek
Elin & Emma

3 comments:

Lisa said...

haha, akrobatbilder plz - och snälla elin säg att även du akrobatade dig!
<3

Emmy said...

Låter som att ni har det riktigt najs! GUTT!
Själv så är jag grymt trött efter första natten som hundvakt åt Benson, är inte van vid att ha en hund tassande runt i lgh.:)
Fortsätt ha det riktigt gött nu!
Puss o kram Emsan!

Lina said...

"Det ska va gött att leva!!!" och det ÄR gött att leva :D