Monday, January 31, 2011

Hundvakter i ett 40-gradigt Adelaide.

Vi bjuder på ett par bilder från Australia day, så här ser vi ut nuförtiden. :)
-
okej, få se nu.. Vad har hänt sen sist?

- Vi har firat Australia Day. Dock var det något av en besvikelse kan man tycka, inte ens en sketen Aussie BBQ bjöd dagen på. -Jaja, vi har ju iallafall käkat känguru, det får väl räcka sa vi och åt Pizza istället. :) Däremot fick vi se vårt livs första cricket-match. (en lite enklare version bör väl nämnas, då det var vår värd Tom och hans bandpolare plus några till som spelade.) Vi är väl ganska överens om att det är ett ganska konstigt spel, svensk brännboll verkar mycket roligare! :)

- Vi har tagit farväl av Tom och Melbourne med en gourmetmiddag av högsta klass. Det var en bra vecka vi spenderade på hans bäddsoffa och vi är väldigt nöjda med hela vistelsen i Melbourne.

- Vi har förflyttat oss till Adelaide(City of churches - men intrycket hittills har vart att Melbourne faktiskt hade fler kyrkor.. hmm...)
Värt att nämna är vårt boende här i Adelaide. Vi couhsurfar ju som sagt, och med vår vanliga framförhållning började vi leta soffor i Adelaide dagen innan vi skulle anlända. Vi skickade iväg några requests och fick ganska direkt svar från en tjej vid namn Lynda. Tyvärr hade hon inte möjlighet att "hosta" oss då de redan hade surfare hos sig, men hon tyckte det var synd för hon tyckte det verkade som att vi var sköna tjejer. - Fine, sa vi och hoppades på positivt svar från någon annan. MEN, ca 2 timmar senare får vi ett mail till från Lynda, där hon skriver att hon har en kompis som ska bort över helgen och som var lite desperat efter en hundvakt, och om vi kunde tänka oss att ta hand om hunden så kunde vi bo i hans hus över helgen. - SCHYSST sa vi, vi gillar hundar, så vi hörde av oss till killen i fråga och erbjöd våra hundsittarskills. Svaret kom att han redan hade fixat hundsittare, men att vi gärna fick bo i hans hus ändå. -VILKA FANTASTISKA MÄNNISKOR det finns! Till slut blev det så att hunden (Bronson, en lekfull och väldigt kramglad krabat som inte gillar män) blev kvar i huset ändå. Så vi har alltså bott här i Adelaide i 4 dagar, vaktat en gullig hund, i ett hus vars ägare vi aldrig har mött. Life works out in mysterious ways sometimes. Noony (killen som bor här) kom hem idag, vi stötte på honom precis när vi kom hem från stranden och han var på väg ut på promenad med Bronson. Han verkar trevlig. Ska köra oss till flygplatsen lite senare. :) Ja, det var väl det om vårt boende i Adelaide.

- Här i Adelaide har vi varit på äkta busscharterpensionärsvinprovningstur i Barossa Valley. (Ett litet vindistrikt som producerar hela 21% av Australiens vin. Bla välkända Jacobs Creek kommer härifrån.) Det var vi och alla pensionärer. Där utbytte vi även telefonnummer med ett härligt äldre par som ville att vi skulle komma och bo hos dem i Perth. :)

- Vi har även svettats som galningar på de vita sandstränderna här. Man kan väl säga så här: Vi är ganska glada att Sydney inte visade sig från sin vanliga sommarsolsida när vi var där. Att gå från -15 till +43 på en gång hade nog varit lite väl bra, nu har vi ju ändå hunnit acklimatisera oss så Adelaides 43-gradiga hetta var klarades av med nöd och näppe. Känns ganska skönt att dra vidare till Perh ikväll, som "bara" har ca 28-32 grader... :)

- Vi har (chockerande nog?) lyckats tolka Google maps lite felaktigt och gett oss på en, vad vi trodde var, 20-minuters promenad in till City från huset och två timmar senare insett att Flipflops inte var det bästa valet av skor.. - Jaja, sånt händer sa vi och spenderade eftermiddagen i shoppingens tecken. HEJ ny bikini, klänning, skor, plånbok och 2 par solglasögon till Emma. HEJ ny(rosa!) adidas-jacka till Elin! :D

Nästa stopp: Västkusten och Perth. Delfiner, sandstränder och annat kul - Här kommer vi!

Kärlek.
Elin & Emma

3 comments:

Lisa said...

hundvaktshelgen påminner om vår kattvaktshelg i sf. you gotta love couchsurfing! :)

(elin kommer du förresten ihåg var i oakland vi bodde? alltså typ vad barthållplatsen hette? jag blev förvirrad och tappade minnet när jag var där, men efter mycket tänkande tycker jag mig komma ihåg att det var ashby, eftersom det låg nära berkeleys universitet och alltså mellan oakland och berkeley. har jag helt fel? haha)

Lina said...

Fasen vad gött ni verkar ha det:)
Själv sitter jag i pappas lägenhet nu o njuter som tusan. Det är ju rätt mycket lyxigare an de hotellen vi har bott på... jippi för en mjuk säng inatt:)

pöss

Emmy said...

Coolt att det finns människor som fortfarande litar på främlingar...o tur för er! :)
Elin, vad har hänt?!?!?! ROSA?!?!

Här hemma ligger jag på soffan o botar min influensa (eller vad det nu är). Benson tycker jag e tråkig som bara ligger...

Puss på er o akta er för STORMEN!!