Friday, January 14, 2011

Lata dagar i Northern Beaches

Okej, så alla ni som undrar om vi försvunnit i översvämningarna här nere - frukta icke mer! VI MÅR BRA! Sydney är lyckligtvis helt oberört av översvämningarna som drabbat Queensland och nu även ett par andra stater i landet, de värsta på över 100 år.
Även om solen lyser med sin frånvaro ganska ofta här med så har vi det ändå varmt och skönt och är väl iallafall inte helt genomskinliga längre, lite färg har vi ändå lyckats få. :)

Sen sist vi skrev har vi bytt CS-värd från vår indiske vän Kal, som lagade gudomligt god mat, tog med oss på bio och var vår personliga guide i City, till Matt, en 19-årig surfare som bor med sin mamma i Terrey Hills. Terrey Hills ligger norr om Sydney's statskärna, förbi Manly ut i bushen. Vi är alltså nästan på landet, och vi ÄLSKAR det!
Matt har hittills varit en helt underbar värd, gett oss sin säng och tagit en madrass på golvet i rummet bredvid istället, underhållit oss med en massa historier och annat smått och gott.
Igår kväll(torsdag) var vi på CS-möte i Manly, dvs öl&drinkar tillsammans med ett helt gäng andra couchsurfers och värdar från Sydney. Vi träffade Kal där, så vår kväll blev mest ett återseende med honom istället för ett möte med nytt folk. :)
Ikväll ska vi träffa Shane. Shane är en kille som Elin träffade på nätet för 4,5 år sedan, haft kontakt med sen dess och nu äntligen ska få träffa in real life. Ska bli spännande tycker vi!

Annat som har hänt sen sist vi skrev:
1. Vi har kommit igång med vår träning, vilket resulterade i gräslig träningsvärk och ännu mer beslutsamhet om att fortsätta på det här spåret..
2. Vi har shoppat. Emma har hittat sig en fin bikini bland annat och Elin blev överlycklig när hon hittade ett sista-par Vans i exakt hennes storlek till fyndpris!
3. vi har bakat sticky cake (alltså kladdkaka helt enkelt) till våra värdar, som älskar det!
4. Vi har gett oss på ett par försök till strandliv, som dock har avbrutits ganska snabbt av diverse moln och vindar.
5. Vi har bokat biljetter till Melbourne. Billiga biljetter. $49 per person (det är ca 350 kr, max) för en flygresa. Bussen kostade $70 och tog 12 timmar längre tid. :) Vi är glada.
6. Börjat småplanera vår resa; planerna ser för tillfället ut som följer: Melbourne - Adelaide och vingårdar - Perth - Bali(!!) - Darwin - Cairns. Och sen från Cairns utmed hela östkusten ner till Sydney igen lagom till avfärd den 28.e april. Låter bra tycker vi. Förhoppningsvis har översvämningarna gått över tills vi kommer till Östkusten, man kan ju iaf hoppas!

Bilder läggs upp på facebook under dagen, så gå in och kika på våra profiler om ni vill se vad vi pysslar med! :)

Kärlek från södern!
Elin & Emma

2 comments:

Anonymous said...

Hej tjejer!
Låter som att ni har det grymt!! Inte för att jag någonsin tvivlat. CS livet är ju perfekt!! Ni verkar få de bästa guideturerna!! :)
Imorgon drar jag till London! WOHO! hade inte kunnat komma lägligare. det är inte australien, men ändå!

puss på er! kos dere masse
marie

Lisa said...

alltså, haha, den berömda vans-lyckan! kommer ihåg den! kommer du ihåg hur lycklig du var över de schackrutiga?
och oh, shane, vill veta allt!!!